Loopbaan

Carriere
salarisgroei

7 Tips voor meer salaris, zonder te jobhoppen

IT-salarissen zitten in de lift, maar lang niet bij iedere IT’er. Gelukkig zijn er manieren om je salaris op te krikken. Ook zonder te jobhoppen.

© CC0,  Pixabay
28 september 2016

De vraag naar IT-professionals trekt aan, wat in het algemeen zorgt voor een voorzichtige salarisgroei en stijging van de uurtarieven (zie kader). Toch kan de vlag niet uit voor alle IT’ers. Of en zo ja hoeveel ruimte er is voor salarisgroei hangt af van de vraag naar en het aanbod van je expertise, de mate van werkervaring, in welke regio je werkt, in welke branche je actief bent en last but not least, over welke vaardigheden je beschikt.

Er zijn zat IT-professionals die minder verdienen dan ze zouden willen, terwijl ze overal moeten aanhoren hoeveel vraag er wel niet is naar IT’ers. Uit de Salary Survey 2016, het jaarlijkse beloningsonderzoek van Berenschot, Ngi-NGN en AG Connect blijkt dat IT-professionals van alle arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden de hoogte van hun salaris het liefst zouden willen veranderen.

Gelukkig zijn er manieren om je beloning op te krikken, mocht je het gevoel hebben dat je onderbetaald wordt. Het kan zijn dat je daarvoor van werkgever zult moeten veranderen, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Uit onderzoek van Dice in de VS blijkt dat vorig jaar 38 procent van de ondervraagde IT’ers meer ging verdienen dan het jaar ervoor door een loonsverhoging, terwijl 23 procent dit wist te realiseren door van baan te veranderen.

Morgen kijken we hoe je salarisgroei kunt realiseren door op zoek te gaan naar een andere baan, maar vandaag behandelen we een aantal tips om je salaris op te krikken, zonder te hoeven jobhoppen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!