Development

Infrastructuur
Android O preview logo

Android O op koers voor introductie in augustus

Google publiceerde vandaag de laatste bètaversie van Android O.

25 juli 2017

Google publiceerde vandaag de laatste bètaversie van Android O.

Google heeft de officiële introductie van Android formeel voor het eind van de zomer op het programma staan. Het gevolgde tijdschema is echter identiek aan dat van Android Nougat Android N) dat vorig jaar op 22 augustus werd vrijgegeven.

De developerversie die vandaag werd gepresenteerd is de vierde op rij. In vergelijking met de derde previewversie zijn er geen nieuwe functionaliteiten meer aan toegevoegd. Het gaat vooral om het wegwerken van bugs die nog in het mobiele besturingssysteem aanwezig waren.

App-ontwikkelaars kunnen nu dus op volle kracht aan de slag om hun software aan te passen voor gebruik op het nieuwe platform. Google heeft tevens aangekondigd dat de Play Store inmiddels is opengesteld voor ontwikkelaars om hun Android O-apps te presenteren.

Nieuwe emoticons

Voor eindgebruikers brengt Android O geen heel spectaculaire veranderingen. Het notificatiescherm is wat aangepast zodat eindgebruikers deze nu enige tijd kunnen laten sluimeren. Ook kunnen notificaties in groepen (channels) worden geplaatst. Verder ondersteunt het besturingssysteem nu picture in picture, gebruikt nieuwe iconen, nieuwe emoticons en spitst zich toe op een efficiënter energiegebruik.

Android O biedt verder mogelijkheden voor Neighborhood Aware Networking (NAN). Twee apparaten kunnen elkaar makkelijk vinden en met elkaar communiceren over wifi zonder dat een accesspoint nodig is. NAN is gebaseerd op de Wi-Fi Aware standaard van de WiFi Alliance.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.