Overslaan en naar de inhoud gaan

Angstcultuur op hoofdkantoor Google

Medewerkers van Google zijn bang om vrij en open over de beloningscultuur binnen het concern te praten. Angst voor repercussie zou daaraan ten grondslag liggen. Google weerspreekt de berichten.

Berichten over de angstcultuur komen van medewerkers van het Amerikaanse Department of Labor (DoL). Zij voerden recent een onderzoek uit naar ongelijke beloning binnen het bedrijf. Dit omdat vrouwenveel minder betaald zouden worden dan hun mannelijke collega's.

Google is eerder al beschuldigd van vergaande discriminatie op basis van geslacht, bij het belonen van zijn medewerkers. Dat was aanleiding voor het DoL om een diepgaand onderzoek bij Google te starten. De ambtenaren die dat onderzoek uitvoeren zeggen nu dat medewerkers zich niet vrij voelen om open met hen te praten. Dit omdat bepalingen inzake geheimhouding in hun arbeidscontract hen dat onmogelijk maken.

In een reactie op deze berichten stelt Sundar Pichai, de hoogste baas van Google, dat elke medewerker zijn of haar zorgen over beloningsongelijkheid vrijelijk met de onderzoekers mag delen. Angst voor repercussies is volgens hem ongegrond.

Janet Herold, arbeidsrechtadvocaat in dienst van het DoL stelt echter dat er sprake is van een angstcultuur binnen Google. Ze baseert zich op uitspraken van enkele van de huidige medewerkers die kennelijk meer lef hebben dan hun collega’s. Volgens Herold wordt het beeld bevestigd door ex-medewerkers van Google.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in