Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple broedt op nieuw beeldschermglas

Het is de eerste keer dat Apple op deze manier participeert. Het bedrijf richtte speciaal voor dit type onderzoekstimulatie het Apple Advanced Manufacturing Fund op dat 1 miljard dollar kan investeren.
Corning retina
© Corning
Corning

Apple kondigde vrijdagavond de samenwerking met Corning aan. De financiering komt ten goede aan de fabriek in Harrodsburg in Kentuky waar ook het Gorilla Glass vandaan kwam. Naast een extra kapitaalsimpuls voor het onderzoek wordt het geld ook geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en verbetering van productieprocessen.

Het is de eerste keer dat Apple zijn investering plaats in het kader van het Advanced Manufacturing Fund. Jeff Williams, COO van het bedrijf zei bij de aankondiging dat het budget van het fonds bedoeld is voor innovatie  en de ontwikkeling van hooggekwalificeerd, hoogbetaald werk in de Verenigde Staten. Williams memoreerde dat de geschiedenis van de samenwerking tussen Apple en Corning lang terug gaat. De eerste iPhone in 2007 was ook al voorzien van het toen unieke Gorilla Glass uit de Harrodsburg fabriek. Later werd een deel van de productie daarvan naar andere fabrieken overgeheveld toen de vraag te groot werd om vanuit deze ene fabriek te kunnen leveren. Inmiddels zijn zo'n 4,5 miljard toestellen van 40 verschillende merken voorzien van Gorilla Glass.

Geavanceerd glas belangrijk voor Apple

Apple wilde bij de introductie van de iPhone 6 opnieuw een slag maken met de introductie van saffier (Sapphire) glas en investeerde daarvoor in 2013 in GT Advanced Technologies, een concurrent van Corning. Dit bedrijf kon echter niet op tijd voldoende materiaal leveren ondanks een investering van 578 miljoen dollar door Apple. De juridische strijd die daarop losbarstte, kostte GT Advanced Technologies de kop.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in