Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple is een seksistisch bedrijf

Het verhaal van Mic wordt op internet verteld door website Engadget.com die Apple zelfs een seksistische en giftige organisatie noemt. Engadget beroept zich op informatie die naar buiten is gebracht door Mic. De organisatie heeft inzage gehad in e-mails van werknemers en ex-werknemers van Apple, waarin de vrouwonvriendelijke houding duidelijk wordt.
eva appel
© Lucas Cranach de oudere
Lucas Cranach de oudere

Verkrachting

Op de werkvloer lopen mensen rond die het over verkrachtingen hebben alsof dat een grappige aangelegenheid is. In elk geval werd het 'grapje' aangevoerd als achterliggende reden om het over verkrachting te hebben. Er werden wel excuses gemaakt, maar echt wezenlijk veranderde er niets aan de situatie. Hoogste baas Tim Cook reageerde niet op klachten die hierover werden ingediend.

Mensen die klagen hebben ook vaak het idee dat ze moeten oppassen voor collega's waarover ze geklaagd hebben. In een paar gevallen is dat ook onderzocht en het bleek dat die angst terecht was. De klaagster kreeg de keus: gewoon doorwerken of naar een andere afdeling, maar dan wel met minder salaris. Voor haar gemoedsrust koos ze de laatste optie.

Apple wordt gekenschetst als een werkplek waar je maar het beste "man, blank en Protestant" kunt zijn, anders zit je op de verkeerde plek. Mensen die om die reden het bedrijf hebben verlaten zijn niet als zodanig geïdentificeerd. Ze komen daarom ook niet voor in de statistieken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in