Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple moet met billen bloot in 'sapphire-gate'

Apple had GT Advanced Technologies, zijn beoogde leverancier van krasbestendig glas, een slordige 578 miljoen dollar voorgeschoten om te investeren in vergroting van de productiecapaciteit. Dit met oog op verwachte massale orders voor de levering van frontjes voor nieuwe iPhones.
rechtspraak

Maar de realisatie van de productiesystemen bleek moeilijker dan voorzien. GT zegt 900 miljoen dollar te hebben gestoken in de inrichting van productiefaciliteiten, maar zonder dat daarmee de volume- en kwaliteitsnormen van opdrachtgever en geldschieter Apple ook maar bij benadering werden gehaald. De afspraken tussen beide bedrijven voorzagen in geval van niet-nakoming, in royering van alle opdrachten, gedeeltelijke terugbetaling van Apples voorschotten en vernietiging van tal van documenten.

Schuldeisers werpen nu de vraag op in hoeverre deze documenten licht kunnen werpen op de toedracht van de problemen en op de mate waarin Apple wellicht mede debet is aan het dramatisch mislukken van samenwerking. In dat laatste geval zullen ze betogen dat Apple's claim op de failliete boedel dient te worden achtergesteld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in