Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS stuurt nu gigaharddisks over pakketpost

Amazon onthulde tijdens zijn AWS Summit in Chicago twee nieuwe typen data-opslag bedoeld voor extreem grote hoeveelheden gegevens, meldt Computerworld.
Snowball datakoffer van AS


Beiden maken gebruik van klassieke draaiende harde schijven, maar de Throughput-Optimized HDD en Cold HDD EBS zijn in staat veel efficiënter gegevens op te slaan zodat de prijs per GB verder kan dalen. Throughput-Optimized HDD is geschikt voor het verwerken van de data, bijvoorbeeld met MapReduce of Kafka. Cold HDD is meer bedoeld voor het opslaan van gegevens die niet veel geraadpleegd worden.

Snowballs over de post

Om de gegevens naar de datacentra van AWS te krijgen, had het bedrijf al langer de Snowball dienstverlening. Klanten krijgen op verzoek een 'appliance' toegestuurd die gevuld kan worden met de gegevens en teruggezonden naar het datacentrum. Tot nog toe was de capaciteit van zo'n snowball-appliance beperkt tot 50 TB. Nu heeft AWS een nieuwe variant met een capaciteit van 80 TB. Ook is het aantal datacentra dat zo'n Snowball-service biedt uitgebreid, onder meer naar dat in Ierland.

Wanneer niet zo veel data in een keer van of naar de AWS-datacentra getransporteerd hoeven, heeft het bedrijf nu ook de S3 Transfer Acceleration dienstverlening. Dit maakt gebruik van aangepaste netwerkprotocollen waardoor gegevens tot wel 550 keer sneller over het AWS edge network getransporteerd kunnen worden naar de Simple Storage Service (S3).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in