Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldveilen bloemenveiling uitgesteld

Bloemenveiling Royal Flora Holland stelt de invoering van het beeldveilen van planten uit. Reden is dat de kwaliteit van de beelden niet goed genoeg is.
Bloemenveiling
© CC0: Pixabay.com
CC0: Pixabay.com

Oorspronkelijk zouden de veilingen in Aalsmeer en Naaldwijk op 4 oktober aanstaande overstappen naar beeldveilen. Na “goed overleg” met de actiegroep ‘Behoud de plantenklok’, die 800 handelaren en kwekers vertegenwoordigt, is deze digitaliseringsstap voor het veilen van bloemen en planten voorlopig uitgesteld.

Bij het veilen van bloemen en planten worden die op fysieke karren voorgereden voor de tribunes met kopers in de afmijnzaal. Bij beeldveilen komen de producten niet meer fysiek op karren voorbij; men krijgt er beelden van te zien. Dat is het belangrijkste verschil ten opzichte van het huidige veilen. Daarmee wordt het ook mogelijk om op afstand in te kopen.

Goed beeld onmisbaar

Eerder werd al duidelijk dat de productfoto’s en betrouwbare aanvoerinformatie niet goed op orde waren terwijl die onmisbaar zijn bij het veilen. Besloten werd toen dat als er geen goede foto’s waren de producten achteraan, op de oude manier geveild zouden worden. Ook zouden klanten kunnen reclameren op een onjuiste productfoto en zouden kwekers hulp krijgen bij het aanleveren van representatieve productfoto’s.

Royal Flora en de actiegroep hebben nu afgesproken dat de implementatie op een andere manier zal gebeuren en dat kwekers en klanten daarvoor hulpmiddelen zullen krijgen. Wanneer het beeldveilen alsnog wordt ingevoerd, is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in