Beheer

Security
yahoo-hack

6 tips voor beperking schade door je gehackte Yahoo-account

Het is beter om je Yahoo-account zelf te beschermen.

20 december 2016

De ongekende hack op Yahoo waarbij een miljard accounts zijn getroffen, geeft in elk geval aan dat gebruikers van het bedrijf niet bepaald blind kunnen vertrouwen op de beveiligingsmaatregelen van dit bedrijf.

De hack vond in 2013 plaats en is pas onlangs ontdekt. Eerder bleek ook al dat in 2014 een half miljoen Yahoo-accounts zijn gehackt. Ook dat merkte Yahoo pas jaren daarna.

Beveiligingsmaatregelen kan een Yahoo-gebruiker maar beter zelf nemen, vindt beveiliger WinPatrol. Het bedrijf is ook kritisch over het gebruik van ‘Beveiligingsvragen’. “Dat is in dit geval zelfs ronduit gevaarlijk”, laat CEO Bret Lowry weten. “Hackers krijgen ook de antwoorden op de typerende beveiligingsvragen te pakken en die worden bij heel sites opnieuw gebruikt. Daarmee worden deze beveiligingsvragen wapens die gebruikt kunnen worden tegen iedereen die ze vol vertrouwen heeft beantwoord.” Uit een onderzoek van Google bleek vorig jaar  dat de antwoorden op dergelijke vragen makkelijk te raden zijn. Als bijvoorbeeld een Engelssprekende gebruiker moest antwoorden op de vraag wat zijn favoriete voedsel was, was er een kans van 19,7 procent dat het antwoord ‘pizza’ is. Bij Koreaans-sprekende gebruikers is er zelfs een kans van 43 procent dat het favoriete gerecht binnen tien pogingen goed wordt geraden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!