Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosch investeert miljard in chips zelfrijdende auto’s

Bosch gaat ongeveer 1 miljard euro investeren in een fabriek die onder andere chips voor zelfrijdende auto’s , smart homes en smart city infrastructuur gaat produceren. De fabriek moet in 2019 af zijn en vanaf 2021 silicium voor chips gaan produceren. Dat meldt TechCrunch.

De fabriek moet een hoeveelheid chips produceren die groot genoeg is om ervoor te zorgen dat Bosch haar positie op de chipmarkt kan handhaven. Automakers verplaatsen hun expertise steeds meer richting mobiliteitsplatforms en aangesloten diensten. Volgens Bloomberg is Bosch geen groentje op de chipmarkt: het bedrijf voorziet al 40 jaar in chips voor auto’s en smartphones.

Intel

De nieuwe fabriek wordt ook ingezet voor het produceren van chips die wat traditionelere functies verzorgen. Deze chips zorgen ervoor dat de airbags werken, de informatie op het dashboard juist wordt weergegeven en voor de verbondenheid van mobiele apparaten in de auto.

Ook Qualcomm en Intel zijn in de race om zichzelf te vestigen als belangrijkste leverancier van chips voor zelfrijdende auto’s. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in