Overslaan en naar de inhoud gaan

Brainport vraagt nieuwe kabinet om miljarden

Om de technologische industrie in de omgeving van Eindhoven en Veldhoven naar een nog hoger plan te tillen, moet de komende vier jaar 10,5 miljard euro worden geïnvesteerd.

De Telegraaf meldt dat Brainport Development, een samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten uit de regio Zuidoost-Brabant, vindt dat het kabinet daarvan het grootste gedeelte moet ophoesten. Zij leggen hun eisen vandaag op tafel bij de politiek in Den Haag.

Van het genoemde bedrag gaat ruim de helft op aan verbeteringen van bereikbaarheid en voorzieningen. Op die manier moet het voor hoogopgeleide techneuten aantrekkelijker worden gemaakt om in Zuidoost-Brabant te gaan wonen en werken. Het aantrekken van voldoende hoogopgeleid talent is al jaren een van de grootste uitdagingen voor technologiebedrijven in de regio, waaronder ASML, Philips, NXP en VDL.

IT-bedrijven uit de regio treden al langer gezamenlijk op bij het wereldwijd werven van technologen en IT'ers. De topman van ASML, Peter Wennink, zei eerder in een interview met het FD dat hij er niet over piekert om zijn bedrijf naar de Randstad te verkassen. "Om een exit van kenniswerkers te voorkomen moeten er wel meer voorzieningen komen in de regio, anders komt de kennispositie van Brainport in gevaar."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in