Development

Software-ontwikkeling
Centric

Centric stort zich op pensioenuitvoeringen

Eerste IT-bedrijf betreedt markt voor pensioenuitvoering.

24 februari 2017

Eerste IT-bedrijf betreedt markt voor pensioenuitvoering.

Centric gaat per 1 januari 2018 de pensioenuitvoering doen voor het pensioenfonds van de meubelbranche, zo meldt het pensioenfonds.

Het is voor het eerst in Nederland dat een IT-bedrijf een opdracht in de wacht heeft gesleept op deze markt van pensioenuitvoering, die nu gerund wordt door pensioenadministrateurs als AZL en TKP, meldt het FD.

Het pensioenfonds stelt weloverwogen gekozen te hebben voor ‘een bedrijf met grote ervaring op het gebied van software en clouddiensten’. “Wij zijn ervan overtuigd dat IT in de toekomst in steeds grotere mate de kwaliteit van pensioenuitvoering zal bepalen”, aldus fondsvoorzitter Petra de Bruijn.

Zelfde platform

Op dit moment zit het pensioenfonds nog bij Syntrus Achmea, maar die uitvoerder kondigde in november onverwachts aan te stoppen met bedrijfstakpensioenfondsen. Syntrus Achmea stelde dat er miljoeneninvesteringen nodig waren aan de IT-systemen. Doordat het aantal klanten terugliep, vond Syntrus Achmea deze kosten te hoog worden. Centric gaat met hetzelfde platform als Syntrus Achmea werken en hierin verder investeren. De software is overigens niet van Syntrus Achmea zelf, maar van een derde partij.

Medewerkers mogelijk over

Steeph Custers van het meubelfonds stelt op vakwebsite Pensioen Pro dat niet uit te sluiten is dat er ook backoffice-medewerkers van Syntrus Achmea overstappen naar Centric. Het IT-bedrijf heeft het FD laten weten hier niets over kwijt te willen. Syntrus Achmea stelt dat het nog te voorbarig is om te zeggen of er medewerkers overgaan naar Centric. “Dat zal de komende periode nader moeten worden onderzocht”, laat de uitvoerder weten.

Of er nog meer opdrachten van pensioenfondsen aankomen wil Centric nog niet zeggen. “Maar de reacties op onze proposities zijn positief”, aldus de woordvoerder.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.