Overslaan en naar de inhoud gaan

Compuware zet Topaz in de cloud

Compuware heeft zijn ontwikkelomgeving Topaz in de cloud gezet. Het bedrijf hoopt zo het ontwikkelen van software voor zijn mainframes aantrekkelijker te maken voor ontwikkelaars.
mainframe

Hoewel mainframes bij de overgrote meerderheid van de bedrijven nog volop gebruikt worden, kunnen jongere ontwikkelaars vrijwel niet overgehaald worden om hiervoor te programmeren.Softwareleverancier Compuware probeert al enige tijd onder het motto Mainframe Renaissance ontwikkelen voor dit platform aantrekkelijker te maken. Door Topaz ook beschikbaar te maken in Amazon Web Service kunnen ontwikkelaars sneller van updates profiteren, verloopt de implementatie veel sneller, is er een virutele IDE en is er minder beheer nodig om de tools te laten draaien, aldus Compuware. En daarmee moet Topaz dezelfde gemakken van moderne niet-mainframe ontwikkeltools bieden.

Moderner

Topaz is een set ontwikkel- en beheergereedschappen die het bedrijf een paar jaar geleden heeft ontwikkeld om mainframes aantrekkelijk te maken voor de nieuwe generatie programmeurs.  Daarin is het klassieke groene scherm met karaktergebaseerde gereedschappen vervangen door veel modernere grafisch georiënteerde interfaces. In Topaz is het mogelijk te coderen, testen en debuggen in Cobol PL/I en Assembler. Compuware ontwikkelde Topaz oorspronkelijk voor IBM System z-mainframes.

Begin dit jaar bracht het bedrijf nog Topaz for Total Test uit, waarmee het mogelijk is Cobol-applicaties te testen op een manier die ook bij moderne talen als Java en PHP wordt gebruikt.  Dit is inmiddels geïntegreerd met DevOps-platforms.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in