Overslaan en naar de inhoud gaan

Creators Update op 2 van 3 Windows 10-pc's

Met nog een maand te gaan voor de officiële introductie van de Fall Update, is nog steeds ruim een derde van de Windows 10-pc's verstoken van de laatste functionele update.

De constatering komen van AdDuplex, een organisatie die ontwikkelaars helpt hun Windows 10 en Windows Phone apps te promoten.

Vorige maand heeft Microsoft elke belemmering weggehaald die moesten voorkomen dat Microsoft overvallen zou worden door problemen. De belemmeringen weerhielden onder meer sommige typen hardware van het updaten. De uitrol van de update daarvoor - de Anniversary Update in juli 2016 - verliep veel onstuimiger. Toen was na 5 maanden al 85 procent van de pc's van de update vorozien. Maar destijds kwamen er ook snel meldingen van update-problemen in combinatie met sommige typen hardware. Hoewel de problemen uiteindelijk konden worden opgelost, zaten sommige mensen toch geruime tijd met een niet of niet goed functionerende pc. Dat leidde tot veel frustratie.

Om die situatie te voor te zijn, kregen nu eerst de configuraties waarmee uitgebreid was getest de update. Pas daarna werden mondjesmaat hardware toegelaten tot de update-servers die voor verrassingen konden zorgen. Die aanpak heeft gewerkt, want de uitrol van Creator's Update heeft geen noemenswaardige problemen opgeleverd. Alleen een incompatibiliteit met de Clover Trial Atom processor lijkt onoverkomelijk. Intel heeft al aangegeven dat deze gebruikers niet zullen kunnen upgraden naar nieuwere versies van het besturingssysteem dan de Anniversary Update.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in