Overslaan en naar de inhoud gaan

De iPhone-mythe die maar niet uitsterft

Broodjes aap leiden een hardnekkig leven. Eentje daarvan is, dat het je accu zou sparen en de prestaties zou verbeteren als je apps op je iPhone of iPad die je even niet gebruikt gedwongen afsluit. Dat is niet het geval. Het heeft vaak zelfs het onbedoelde resultaat dat je accu sneller leeg is.
iPhone accu
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

John Gruber neemt deze mythe weer eens op de korrel op zijn blog Daring Fireball. De stelling dat je apps beter kunt sluiten, als je ze niet gebruikt, is plausibel, natuurlijk. Sommige mensen claimen dat ze dat advies zelfs in de Apple Store krijgen. Maar het is toch een verkeerder voorstelling van zaken, benadrukt Gruber nog maar eens, die geen rekening houdt met hoe iOS werkt.

Apps die je niet gebruikt, wordt in een soort diepvriesstand gezet. In die stand wordt het geheugen dat de app gereserveerd had, vrijgegeven. En de taken die de app in de achtergrond mag uitvoeren, worden sterk beperkt. iOS is daar heel efficiënt in. Het opnieuw laden van een app die je helemaal hebt afgesloten, belast je accu meer dan het starten van een app vanuit diepvriesstand. En het kost merkbaar meer tijd om de app 'up and running' te krijgen, stelt Gruber.

Het is wellicht die snelheid van opstarten die voeding geeft aan de mythe, dat apps die je niet totaal afsluit je oplaadbare batterij leegzuigen, stelt Gruber. Maar in feite is het alleen een bewijs van de efficiëntie waarmee iOS dat slaap/waak-proces bestiert.

Het heeft alleen zin om een app tot afsluiten te dwingen als de app vastloopt. Hoe dan te handelen, lees je hier.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in