Overslaan en naar de inhoud gaan

Dell investeert 1 miljard in IoT

Dell Technologies investeert de komende drie jaar ruim 1 miljard dollar in een nieuwe Internet of Things(IoT)-strategie. Dat meldde het bedrijf op haar IoT-conferentie in New York.
© Dell.
Dell.

Het geld gaat onder andere naar nieuwe IoT-producten, onderzoekscentra en partnerprogramma’s. Volgens Dell is er in het IoT-tijdperk, waar ieder apparaat slim wordt, steeds real-time verwerking van informatie nodig. De IoT-toepassingen van Dell heten IQT - een samentrekking van IoT en Q van intelligentie. Het bedrijf levert dus een combinatie van kunstmatige intelligentie en IoT.

Daarnaast ziet Dell dat bedrijven behoefte hebben aan een samenwerking met één partij voor de implementatie van IoT-technologie - dat biedt Dell aan. Hier zit wel een tegenstrijdigheid in, want Dell is ook lid van EdgeX Foundry en dat draait juist om open source.

Nieuwe projecten

Dell gaat meer investeren in edge en core-technologie. Bij die investeringen horen onder andere software voor de inname en querying van datastromen van IoT-gateways in real-time (Project Nautilus), een hyper convergend platform van IoT-oplossingen met eenvoudiger beheer (Project Fire), Project Iris, een project dat de mogelijkheden van security analytics uitbreidt en snellere processorversnellers.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in