Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit jaar geen grotere SSD's in laptops

De prijzen van solid state disks stijgen fors. Laptop-fabrikanten gaan daardoor voorlopig niet concurreren met modellen met grotere SSD's, verwacht DRAMeXchange.
Laptops
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

De prijsstijging is deels het gevolg van de snel stijgende vraag. SSD's zijn bij kopers van laptops en notebooks steeds populairder. Het aandeel laptops en notebooks met een SSD stijgt van ruim 35 procent in het vierde kwartaal van 2016 naar 45 procent in 2017. PC-fabrikanten leggen daarom voorraden aan terwijl de vraag van smartphonefabrikanten hoog blijft.

Die ontwikkeling vertaalt zich in een prijsstijging van op MLC-techniek gebaseerde SSD's van 12 tot 16 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. TLC-gebaseerde SSD's stijgen iets minder hard in prijs, omdat de fabrikanten hun focus verleggen op die technologie. DRAMeXchange ziet voor deze categorie een prijsstijging tussen de 10 en de 16 procent. In het tweede kwartaal zullen de prijzen blijven stijgen, verwacht DRAMeXchange, zij het wat minder snel dan in het eerste kwartaal.

Daarmee bereiken de prijzen van SSD's het plafond van wat de pc-fabrikanten willen uitgeven aan deze component. DRAMeXchange verwacht dat pc-fabrikanten daarom vooralsnog geen grotere SSD's in hun laptops en notebooks zullen inbouwen dan nu gebruikelijk: kopers die een SSD willen, zullen in de regel de keuze hebben tussen 128 en 256 gigabyte.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in