Overslaan en naar de inhoud gaan

Evernote geschokt door reacties op nieuw privacybeleid

Evernote kondigde vorige week een nieuw privacybeleid aan dat werknemers toestond notities van klanten in te zien. De nieuw regels veroorzaakten een storm van protest het afgelopen weekend waarop CEO Chris O'Neill besloot het nieuwe beleid terug te trekken.
Chris O'Neill
© Evernote
Evernote

De communicatie was zo beroerd als maar kan, geeft O'Neill toe in een blog. Hij zegt intern opnieuw de koppen bij elkaar te steken om het privacybeleid aan te passen.

Evernote scant al jaren de inhoud van notities, maar doet dat volledig geautomatiseerd. Het doel is gemak voor de gebruikers bij het indelen van notities. Ze krijgen automatisch suggesties voor het plaatsen van notities in mappen. Ook zoekt Evernote gerelateerde notities bij een nieuwe aantekening.

Controle op Deep Learning

Evernote wilde nu echter deze dienstverlening verbeteren, onder meer door de inzet van machine learning. Om de acties van die deep-learning te controleren zouden ook mensen af en toe naar de notities te kijken. dat was een brug te ver voor veel Evernote-gebruikers die dreigden hun account op te zeggen. O'Neill: "Als er mensen bij betrokken zijn, moet dat altijd op basis van een opt-in. Punt!". Hij legt verder uit dat het nooit de bedoeling is geweest om de notities van gebruikers te gaan exploiteren. Er komen dus ook geen advertenties gebaseerd op de inhoud van notities.

Evernote is overigens niet de enige cloudaanbieder die werknemers wel eens de acties van geautomatiseerde systemen laat controleren, stelt The Register.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in