Overslaan en naar de inhoud gaan

FCC: 'Netneutraliteit is beslist geen farce'

De nieuwe regels hebben geen verwoestend effect op investeringen van providers in hun netwerk en ook is de uitrol van breedbandinternet niet knarsend tot stilstand gekomen.
FCC

De Federal Communications Commission (FCC) lanceerde vorig jaar strenge regels die de vrijheid van de Amerikaanse internetgebruiker moeten garanderen. In Amerika mogen providers niet delen van het internet blokkeren of vertragen of gebruikers vragen om extra te betalen of juist korting te geven voor het gebruik van bepaalde diensten.

Stand van zaken

De baas van de toezichthouder, Tom Wheeler, sprak er gisteren over op een conferentie in zijn woonplaats Georgetown. Er is niets gebleken van de voorgespiegelde doemscenario's, concludeert de toezichthouder. Integendeel zelfs. In de eerste plaats zijn de investeringen in start-ups sterk gegroeid. De FCC vindt dat een belangrijke graadmeter, want het impliceert dat investeerders er op vertrouwen dat de start-ups gemakkelijk hun nieuwe diensten bij internetgebruikers kunnen lanceren.

Grote providers investeren ook

Bovendien constateert de FCC dat de grote providers, zoals Verizon, Comcast en AT&T nog altijd groots investeren in hun netwerk. Elk van hen heeft inmiddels al grote investeringen gedaan of heeft een behoorlijk deel van hun budget daarvoor opzij gezet. De logica is simpel, zegt Wheeler: "een  open internet stimuleert het gebruik van het netwerk en dat zorgt voor een grotere omzet per gebruiker."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in