Overslaan en naar de inhoud gaan

Gehecht aan Windows 7? Koop dan niet nieuwste pc's

Microsoft wil zo snel mogelijk af van oudere Windows-versies. En om dat proces te bespoedigen, besloot het om de versies voor Windows 10 niet meer te onderhouden op moderne processors. Die beslissing was nog niet ten uitvoer gebracht, maar dat gaat veranderen.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Een andere conclusie kun je niet verbinden aan een artikel over foutmeldingen dat recent opdook in Microsofts Knowledge Base. Dat behandelt foutmeldingen bij het zoeken naar of proberen te downloaden van updates. Dan gaat het om meldingen met termen als 'niet-ondersteunde hardware, u kunt geen updates krijgen' of 'Windows kon niet zoeken naar updates' vergezeld van foutcode 80240037.

Die meldingen worden veroorzaakt doordat op de nieuwste generaties processors alleen Windows 10 ondersteund wordt, stelt Microsoft in het artikel. Het gaat dan om de zevende generatie Intel-processors (Kaby Lake), zevende generatie AMD-processors (Bristol Ridge) en Qulacomm-processors vanaf model 8996. De enige oplossing die het artikel aanreikt voor wie Windows 7 of 8.1 op dergelijke processors draait, is upgraden naar Windows 10.

Wie dat absoluut niet wil, moet dus geen pc met processor van de nieuwste generaties kopen - of het toenemende risico van een niet-onderhouden besturingssysteem nemen. Dat laatste wordt binnen enkele jaren natuurlijk voor Windows 7-gebruikers toch de afweging: in 2020 staakt Microsoft de ondersteuning ervan. De ondersteuning van Windows 8.1 loopt door tot 2023.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in