Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Glass geeft teken van leven

Dood, is de eerste gedachte bij Google Glass. Maar 'out of the blue' is er opeens een update en een nieuwe app voor het product dat ooit zulke hoge verwachtingen wekte.
© Google
Google

Iedereen had het erover, begin van dit decennium: de bril van Goolge die je voortdurend van informatie zou voorzien, en onderweg ook informatie zou kunnen vastleggen. Maar na de aanvankelijke opwinding leek het product een stille dood te sterven. Er ontstonden vragen over de privacy van personen die in het zicht kwamen van een Google Glass-drager, de functionaliteit was toch wat minder spannend, de prijs was gepeperd, en dan rondlopen met zo'n bril op je hoofd ...

De afgelopen drie jaar is er niets meer gedaan aan Google Glass, behalve de verplaatsing van het Glass-team naar Google X en wat onduidelijk ontwikkelwerk dat nog niet tot resultaat heeft geleid. Maar opeens is er dan een update van de firmware van Google Glass. Belangrijkste verbetering van deze versie XE23 is de mogelijkheid om Bluetooth-apparaten - zoals toetsenborden en muizen - te koppelen zonder gebruik te maken van apps van derden. Verder zijn er wat fouten verholpen.

MyGlass krijgt ook update

Ook de MyGlass-app heeft na 3 jaar stilstand een update gekregen. Behalve een upgrade van Android 4.2 naar 5.1 is de notificatiefunctie verbeterd - je hoeft nu niet meer te kiezen tussen synchronisatie met Android Wear en Google Glass - en herstel van de functionaliteit van energiebeheer: doordat Glass was gaan achterlopen, werden de MyGlass-app en andere apps vaak onbedoeld en ongewild uitgeschakeld om energie te besparen. Verder zijn ook hier fouten verbeterd.

Of dit een opstapje is naar een hernieuwde lancering van Google Glass, is onduidelijk. Maar met de toenemende belangstelling voor Augmented Reality bij andere leveranciers - zoals Apple - zou dat zomaar kunnen, natuurlijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in