Innovatie & Strategie

Apps
Wearables, Levi’s® Commuter™ Trucker jacket

'Google-jas' binnenkort in winkel

Smartphone kan in je zak blijven met nieuwe jacket van Levi en Google

Levi’s® Commuter™ Trucker jacket © Levi
14 maart 2017

Smartphone kan in je zak blijven met nieuwe jacket van Levi en Google

Google's computerbril Glass draaide voorlopig op niets uit, maar het idee van smart technology in kleding en accesoires laat de Amerikaanse technologiegigant niet los. Binnenkort komt een samen met Levi ontwikkeld jack op de markt, dat nauw is geïntegreerd met de smartphone van de drager.

Niets anders dan een ogenschijnlijke weeffout in de textuur van het manchet, onderscheidt Levi Strauss' 'Commuter Trucker jacket' van gewoon een makkelijk jasje. Maar als we Levi en Google moeten geloven, hebben we hier te maken met een doorbraakinnovatie op het gebied van wearable informatietechnologie.

Gepaired aan de Bluetooth van je smartphone wordt het manchet van het jasje een bedieningsvlak voor de telefoon. Dubbeltappen is muziek aanzetten of telefoon opnemen als zich een binnenkomend gesprek aandient. Een opwaartse veeg over de textiel genereert een tijdsmelding en een veeg in de richting van de hand resulteert in een schatting van de nog resterende reistijd. Per fiets als we het begeleidende promotiefilmpje goed begrijpen. Wat zinnig lijkt daar het tegen elkaar aangepakt staan in een overvolle trein of metro gemakkelijk tot onbedoelde veeg-input op de mouwen zou kunnen leiden. 

Het jasje werd vorig jaar al aangekondigd op de Google I/O, als onderdeel van Jacquard-project, maar is nu ook daadwerkelijk te reserveren via de site Levi en ligt naar verwachting binnenkort ook in de winkels. De kostprijs staat nog niet vast, maar zal waarschijnlijk omstreeks 350 dollar bedragen, zo'n beetje het dubbele dus van een vergelijkbaar jackje zonder digitale features. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 17 maart 2017 13:04

En geen rem?

Anoniem 16 maart 2017 09:15

Heeft er überhaupt iemand nagedacht over de veiligheid? Die gast in het filmpje zit geregeld met slechts één hand aan het stuur!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.