Beheer

Security

Hackers hadden vrij spel met miljoenen datarecords

30 juli 2014
In het afgelopen kwartaal zijn hackers er in geslaagd om bij 237 grote bedrijven in Cyberspace in te breken. Daarbij werden naar schatting 175 miljoen records met klantgegevens buitgemaakt. Dit stelt beveiligingsbedrijf SafeNet na onderzoek.

Dat blijkt uit de SafeNet Breach Level Index (BLI), de weerslag van een wereldwijd onderzoek naar beveiliging van websites. Voor de eerste helft van 2014 staat de teller wereldwijd al op meer dan 375 miljoen klantenrecords die gestolen of verloren gegaan zijn als gevolg van 559 datalekken.

Weinig bescherming

De onderzoekers kwamen er achter dat in maar 4 van de 237 gemelde datalekken encryptie was gebruikt. Daarvan waren er slechts twee te classificeren als beveiligde breaches, waarbij encryptie de toegang tot de gestolen data beperkte. Exploitanten van websites kunnen dus best nog wat verbeteren aan hun beveiligingsniveau, concludeert SafeNet.

Grote slag geslagen

In elk van de laatste vier achtereenvolgende kwartalen was er één grote databreach, waarbij meer dan 100 miljoen bestanden op straat kwamen te liggen. Drie van de vijf grootste datalekken vonden plaats in de Verenigde Staten, de andere twee in Europa.

Ziekenhuizen zijn vooral doelwit

23 procent van de incidenten vond plaats in de gezondheidszorg – meer dan in welke andere branche dan ook. Daarbij raakten 782.732 records zoek. Het aantal datalekken in de financiële dienstverlening nam daarentegen aanzienlijk af: van 56 procent in het eerste kwartaal tot minder dan één procent van alle gestolen records in het tweede kwartaal.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.