Overslaan en naar de inhoud gaan

HANA is veel SAP-gebruikers te duur

Met zijn in-memory computing-platform HANA heeft SAP zijn klanten het nodige te bieden. Maar de meeste zijn voorlopig tevreden met wat de oudere ERP-varianten van SAP te bieden hebben.
Op zoek naar geld
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Dat blijkt uit onderzoek van Rimini Street onder 208 klanten van SAP wereldwijd. Rimini Street verdient zijn geld met onafhankelijke ondersteuning van SAP-software, en is om die reden benieuwd waar de belangstelling van SAP-gebruikers naar uitgaat.

Voor velen is dat niet SAP HANA. Dat nieuwe platform, dat SAP in 2015 uitrolde, presteert beter, is goedkoper in onderhoud, biedt sterk verbeterde mogelijkheden voor analytische toepassingen en heeft ook een gebruiksvriendelijker interface. Maar de klanten van SAP hikken aan tegen de gepercipieerde investeringen. Meer dan de helft denkt dat ze tussen de 10 en de 100 miljoen dollar kwijt zullen zijn aan de overstap, en dat zien ze zichzelf niet één, twee drie terugverdienen. 65 procent is niet van plan om over te stappen of heeft nog geen beslissing genomen. Meer dan d ehelft van de bedrijven die wel op HANA overstappen of dat denken te gaan doen, doet dat niet van harte: ze denken dat ze geen keus hebben, omdat HANA het platform is waar hun leverancier zijn kaarten op heeft gezet.

89 procent is sowieso van plan om voorlopig door te werken met hun bestaande SAP-implementatie, omdat die naar volle tevredenheid werkt. Opmerkelijk genoeg draait een aanzienlijk deel van deze steekproef nog versies van SAP die sowieso niet zo makkelijk te upgraden zijn naar HANA. Een kwart draait R3 4.x of ouder, en 24 procent draait versie ECC5.0. Bijna een derde van de respondenten geeft aan dat ze wel van plan zijn hun bestaande platform aan te vullen met cloudtoepassingen van SAP en andere leveranciers voor bijvoorbeeld ondersteuning van het verkoopapparaat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in