Innovatie & Strategie

Personal Tech
nokia logo

HMD komt met Nokia-smartphone onder Android

Maar deze Nokia is voorlopig alleen te koop in China.

9 januari 2017

Maar deze Nokia is voorlopig alleen te koop in China.

Het Finse HMD Global, dat de rechten op het merk Nokia heeft voor mobiele telefoons, heeft met de Nokia 6 het eerste toestel geannonceerd dat werkt onder Android.

Nokia was jarenlang marktleider in mobiele telefoons, maar kon niet goed mee in de markt voor smartphones. Microsoft kocht 2014 de telefonietak van Nokia, maar had weinig succes met de Lumia’s onder Windows Mobile. HMD Global, waarin een aantal oud-managers van Nokia zich hebben verenigd, verkreeg een half jaar geleden een licentie op het gebruik van de merknaam Nokia voor smartphones en tablets voor de komende tien jaar. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van patenten van Nokia.

De Nokia 6 wordt geproduceerd door Foxconn en wordt in China voorlopig alleen via de online retailer JD.com verkocht.

De Nokia 6 is voorzien van 4 GB RAM, 64 GB opslagcapaciteit, een 16 megapixel camera en een 3000 mAh batterij. Het 1080p scherm heeft een formaat van 5,5 inch. Het toestel draait onder Android Nougat.

De Nokia 6 is laag geprijsd, zo’n 250 euro, en werkt met Android Nougat. Dat het toestel eerst in China wordt verkocht, is volgens HMD omdat dit een “strategisch belangrijke markt” is.

China

Analisten wijzen er op dat China nog steeds een groeimarkt is voor smartphones, waardoor het voor een nieuwe spelers als HMD makkelijker is nog een positie op te bouwen. De markt is nog niet zo vast verdeeld als in meer volwassen markten als Europa en de VS.

HMD zal het komende half jaar meer modellen op de markt gaan brengen, zo heeft het bedrijf aangekondigd.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.