Loopbaan

Carriere
Salary Survey 2017

Hoeveel ben jij waard?

Salarisonderzoek AG Connect en Berenschot van start. Doe mee en ontdek wat je waard bent!

7 februari 2017

Salarisonderzoek AG Connect en Berenschot van start. Doe mee en ontdek wat je waard bent!

Is jouw salaris of uurtarief nog marktconform? Hoeveel verdienen jouw collega’s en hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden? De Salary Survey van AG Connect en Berenschot geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Vorig jaar bleek dat de koopkracht van IT-professionals weer voorzichtig in de lift zat. Gemiddeld nam de koopkracht van IT’ers dat jaar (tussen april 2015 en april 2016) toe met 1,2 procent. Het jaar ervoor was dit nog 0,5 procent. Niet alle IT’ers gingen er toen nog op vooruit. Slechts 9 van de 27 functiegroepen waarover genoeg data bekend was om er iets zinnigs over te kunnen zeggen, kregen er vorig jaar meer bij dan de gemiddelde inflatie en zagen de koopkracht dus toenemen.

Zzp'ers

De meeste zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) merkten vorig jaar goed dat de markt weer aantrekt. Zij konden meer uren dan vorig jaar in rekening brengen. Het aantal declarabele uren nam in een jaar tijd toe van 34 naar 36 uur per week. Het gemiddelde uurtarief kwam uit op 80 euro.

Salary Survey 2017

De Salary Survey 2017 moet aantonen of dat de aantrekkende IT-arbeidsmarkt, zich inmiddels ook echt vertaalt in betere arbeidsvoorwaarden of hogere uurtarieven. Het onderzoek brengt niet alleen de beloningen van IT-functies in beeld, maar ook wat IT-professionals belangrijk vinden in het werk en de te verwachte ontwikkelingen op de IT-arbeidsmarkt.

Vanaf vandaag gaat de Salary Survey 2017 van start. Je kunt tot 19 maart deelnemen aan het onderzoek. De resultaten worden gepubliceerd in AG Connect nummer 5 op 19 mei aanstaande. Doe mee aan het onderzoek en krijg inzicht in jouw positie. Bovendien maak je dan kans op mooie prijzen als een Philips Hue Light starters set en een Masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode Business Universiteit.

Ga naar www.agconnect.nl/salary-survey en doe mee aan het onderzoek!

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.