Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM zet Watson nu gratis aan het werk

Watson is natuurlijk bekend van zijn prestaties in de kennisquiz Jeopardy in 2011. Daarna heeft IBM Watson verder ontwikkeld voor algemene toepassing. Na uitgebreide testprogramma's waarbij onder meer instituten in de gezondheidszorg de diensten van Watson aan de tand mochten voelen, biedt IBM Watson nu aan al zijn klanten aan. Het goede nieuws is dat IBM Watson aanvankelijk gratis zijn werk laat doen om klanten te laten zien wat de machine kan betekenen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Formeel is de dienstverlening ook nog steeds in een bètatestfase. Het is nog onduidelijk hoe lang IBM Watson in deze bètafase houdt.

Watson kan business analytics (BI)-diensten leveren. Daarmee is IBM, zacht gezegd, niet de eerste. Het is vooral het gebruik van natuurlijke taalverwerking waar IBM denkt dat Watson zich kan onderscheiden. Het is mogelijk te vragen "Welke werknemers overwegen het bedrijf te verlaten?" of "Wat zijn de contracten die waarschijnlijk snel zijn af te sluiten?" en Watson komt terug met een antwoord dat bestaat uit fraaie diagrammen of andere visualisaties.

Watson moet BI-gebruik eenvoudig maken

Juist die eigenschappen moet het werknemers in het bedrijf zonder IT-vaardigheden mogelijk maken snel antwoord te krijgen op belangrijke vragen zonder dat er ingewikkelde randvoorwaarden moeten worden ingesteld of keuzes gemaakt uit analysemethodieken.

Gebruikers van Watson hoeven niet perse al hun gegevens in IBM-systemen te hebben ondergebracht. Watson heeft de mogelijkheden data te betrekken uit een veelheid aan systemen waaronder die van Box, Google Drive, Oracle en Salesforce.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in