Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel komt dit jaar al met zelfrijdende auto

Intel is van plan om later dit jaar al zelfrijdende auto's te produceren. Uiteindelijk moeten er ruim honderd getest gaan worden in de Verenigde Staten, Israël en Europa.
autonome auto
© Volvo
Volvo

De honderd auto's worden gelabeld als 'Level 4’. Dit betekent dat de auto’s de meeste handelingen volledig zelfstandig uitvoeren. Dat heeft Intel aangekondigd op zijn website.

Overname Mobileye

Intel nam eerder dit jaar het Israëlische Mobileye over en legde daar een bedrag voor neer van 15,3 miljard dollar. Mobileye fabriceert camera’s en sensoren voor zelfrijdende auto’s. In de 100 testauto’s zit de technologie van Mobileye verwerkt.

Voor de proef worden meerdere automerken en -types gebruikt, om aan te tonen dat de software voor verschillende voertuigen bruikbaar is. Eerder dit jaar kondigden de twee bedrijven ook al een samenwerking aan met autofabrikant BMW, waarbij 40 zelfrijdende pilotauto’s zouden worden voorzien van het systeem van Intel en Mobileye.

Regionale verschillen

Amnon Shashua, binnenkort senior vice president van Intel en de nieuwe CEO/CTO van Mobileye, verwacht dat de testen later dit jaar de ontwikkeling van technologieën en oplossingen voor zelfrijdende auto’s zal bespoedigen. Hij benadrukt dat het belangrijk is om proeven te doen in verschillende landen, met verschillende verkeersregels, rijstijlen, omstandigheden en wetgeving.“Het is ons doel om technologie voor zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen die waar dan ook kan worden toegepast.”

Het systeem dat Intel ontwikkelt heeft camera's, kan beelden verwerken en biedt technologie voor landkaarten. Daarnaast kan de software bepalen hoe het moet reageren op wegsituaties, andere auto's en voetgangers. Intel heeft het zelf over een ‘car-to-cloud’-systeem.

Intel is niet de enige die zelfrijdende auto's test. Onder meer Google, Waymo, Apple en Uber zijn ook bezig met de ontwikkeling van autonome voertuigen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in