Innovatie & Strategie

Branche
zelfrijdende auto

Intel komt dit jaar al met zelfrijdende auto

Voor het eind van het jaar tests met honderd zelfrijdende auto's.

© Volvo
10 augustus 2017

Voor het eind van het jaar tests met honderd zelfrijdende auto's.

Intel is van plan om later dit jaar al zelfrijdende auto's te produceren. Uiteindelijk moeten er ruim honderd getest gaan worden in de Verenigde Staten, Israël en Europa.

De honderd auto's worden gelabeld als 'Level 4’. Dit betekent dat de auto’s de meeste handelingen volledig zelfstandig uitvoeren. Dat heeft Intel aangekondigd op zijn website.

Overname Mobileye

Intel nam eerder dit jaar het Israëlische Mobileye over en legde daar een bedrag voor neer van 15,3 miljard dollar. Mobileye fabriceert camera’s en sensoren voor zelfrijdende auto’s. In de 100 testauto’s zit de technologie van Mobileye verwerkt.

Voor de proef worden meerdere automerken en -types gebruikt, om aan te tonen dat de software voor verschillende voertuigen bruikbaar is. Eerder dit jaar kondigden de twee bedrijven ook al een samenwerking aan met autofabrikant BMW, waarbij 40 zelfrijdende pilotauto’s zouden worden voorzien van het systeem van Intel en Mobileye.

Regionale verschillen

Amnon Shashua, binnenkort senior vice president van Intel en de nieuwe CEO/CTO van Mobileye, verwacht dat de testen later dit jaar de ontwikkeling van technologieën en oplossingen voor zelfrijdende auto’s zal bespoedigen. Hij benadrukt dat het belangrijk is om proeven te doen in verschillende landen, met verschillende verkeersregels, rijstijlen, omstandigheden en wetgeving.“Het is ons doel om technologie voor zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen die waar dan ook kan worden toegepast.”

Het systeem dat Intel ontwikkelt heeft camera's, kan beelden verwerken en biedt technologie voor landkaarten. Daarnaast kan de software bepalen hoe het moet reageren op wegsituaties, andere auto's en voetgangers. Intel heeft het zelf over een ‘car-to-cloud’-systeem.

Intel is niet de enige die zelfrijdende auto's test. Onder meer Google, Waymo, Apple en Uber zijn ook bezig met de ontwikkeling van autonome voertuigen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 12 augustus 2017 15:45

Car to cloud? Met onze software sneller in de hemel?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.