Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel pompt snelheid Kaby Lake chips op

De nieuwe chips zijn de 8e generatie Kaby Lake processoren. Intel belooft dat ze tot 40 procent sneller zijn dan de 7e generatie Kaby Lake chips.
Intel 8e gen Kaby Lake
© Intel
Intel

Vanaf september zijn twee nieuwe Core i5 en Core i7-chips beschikbaar.

Hoewel de snelheidswinst ten opzichte van de 7e generatie niet spectaculair is, wijst Intel vooral op de voordelen die bezitters van oudere computers zullen ervaren bij een overstap. Bij de overstap van bijvoorbeeld een 5 jaar oud Ivy Bridge-gebaseerd systeem ervaren de gebruikers meer dan een verdubbeling in de prestaties.

Nog even geen 14nm++ technologie

Voor velen is de aankondiging van Intel toch een teleurstelling. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de 14nm++ Coffee Lake architectuur als basis voor de 8e generatie Core-chips. Met de huidige introductie stapt Intel echter af van een traditie. En zo komt wie uitkijkt naar de 14nm++ toch nog aan zijn trekken. Tot nog toe gebruikte Intel elke overgang naar een nieuwe generatie Core chips om ofwel een nieuwe chiparchitectuur te introduceren, ofwel een verbeterde versie van de architectuur van de vorige generatie te presenteren. Zo ging Intel bijvoorbeeld met de overgang van Haswell naar Broadwell van een 22nm naar een 14nm-architectuur en was de Skylake familie een verbeterde versie van de 14nm-architectuur. 

Met de 8e generatie maakt Intel een combinatie van de twee strategieën. De eerste processoren van de 8e generatie krijgen twee extra cores die de achtergrond vormen van de beloofde snelheidswinst. Deze chips komen uit in de U Series die zijn bedoeld voor gebruik in laptops. Latere chips die in de 8e generatie uitkomen, krijgen volgens Intel wel degelijk de 14nm++ Coffee Lake architectuur en zelfs de 10nm++ Cannon Lake architectuur.

Begin deze maand nog lichtte Intel al een klein tipje van de sluier over de daarop volgende architectuur de 10nm++ Icy Lake familie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in