Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone 'verliest' Home-button

De karakteristieke Home-button maakt bij de introductie van de iPhone 8 dit najaar plaats voor meer schermruimte. Dat blijkt in ieder geval uit een lek van iOS 11 dat toont hoe Apple de functies van de Home-button in software heeft ondergebracht.
© Open Source Apple
Open Source Apple

De nieuwe functionaliteiten werden ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die twee video's van zijn bevindingen op Twitter plaatste.

Er is echter wel een kanttekening bij te plaatsen. De video's zijn al in mei opgenomen. Apple heeft in juni iOS 11 aangekondigd en in bèta-versie beschikbaar gesteld. Die versie bevat echter geen van de eigenschappen die Rambo heeft onthuld. Het kan dus gaan om eigenschappen die Apple bij nader inzien weer heeft verwijderd uit iOS 11 of pas toevoegt bij de introductie van de iPhone 8.

In ieder geval maken de video's duidelijk dat Apple speelt met de gedachte de Home-button vaarwel te zeggen. Daarmee volgt het bedrijf de strategie van andere leveranciers die al eerder alle fysieke knoppen van de voorkant van hun smartphonemodellen verwijderden ten gunste van meer schermoppervlak. De Home button op de iPhone heeft wel speciale functies. Twee keer kort na elkaar aanraken, laat het apparaat bijvoorbeeld de lijst met actieve apps tonen.

In de iOS 11 versie van Rambo geeft het omhoog vegen vanuit de onderrand van het scherm een multitasking scherm, met aan de rechterzijde toegang tot het controle scherm.

 

Verder brengt het van de bovenrand naar beneden vegen op het Home screen van een ontgrendelde iPhone het lockscreen naar boven. Vervolgens naar rechts te vegen toont het widget screen en naar links vegen toont het Control Screen. In de huidige iOS-versie activeert die laatste actie de camera-app. Waar die functie wordt ondergebracht is onduidelijk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in