Beheer

Procesmanagement
Logo itSMF

ITSMF gooit handdoek in de ring

27 mei 2016
Beroepsvereniging itSMF Nederland heeft zichzelf opgeheven. Het besluit daartoe is woensdagavond op de ledenvergadering met unanieme instemming genomen.

Directe aanleiding voor het opheffen is dat er geen financiële basis meer is om de vereniging in stand te houden. ITSMF heeft zich de afgelopen jaren intensief bezig gehouden met het promoten van ITIL. “Daar zijn we meer dan in geslaagd”, aldus directeur Jose Stijntjes, “want ik ken geen grote IT-organisatie waar ITIL niet bekend is.”

Het besluit tot opheffing van ITSMF betekent volgens Stijntjes dan ook niet dat het vakgebied Service Management passé. Dat blijkt ook wel uit het feit dat binnen collega-vereniging Ngi-NGN de groep Service Management groot en springlevend is. Stijntjes heeft de leden van ITSMF, op dit moment zo’n 900, daarom voorgesteld over te stappen naar Ngi-NGN. Met deze vereniging is overeengekomen dat de ITSMF-leden hun lidmaatschap zonder kosten kunnen laten overzetten van naar Ngi-NGN. “Daarmee hebben we naar mijn overtuiging een prima vangnet voor onze leden”, aldus Stijntjes, die benadrukt dat de overstap op vrijwillige basis gebeurt. Leden die van dat aanbod gebruik willen maken, kunnen zich aanmelden via de website van NGI-NGN.

De afgelopen twee jaar heeft ITSMF zich gericht op promotie van het eCF het Europese E-Competence Framework. Momenteel wordt met Ngi-NGN overlegd om ook de activiteiten op dat terrein bij deze vereniging onder te brengen. Voor de leden die zich bij Ngi-NGN willen aanmelden

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.