Innovatie & Strategie

Branche
minister Kamp

Kamp met Constantijn naar Silicon Valley

Informatie halen en Nederlandse bedrijven voor het voetlicht brengen, dat gaat minister Kamp doen in Silicon Valley, in januari.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp © CC0 Rijksoverheid
19 september 2016

Informatie halen en Nederlandse bedrijven voor het voetlicht brengen, dat gaat minister Kamp doen in Silicon Valley, in januari.

Om de samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse technologische bedrijven te versterken gaat minister Henk Kamp (Economische Zaken) begin januari naar de Verenigde Staten. Kamp wordt tijdens deze economische missie vergezeld door prins Constantijn.

De prins is aangesteld als de speciale ambassadeur om vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland naar Nederland te halen. Kamp en Constantijn bezoeken de Consumer Electronics Show in Las Vegas, de belangrijkste technologiebeurs ter wereld. Eerder werden op deze beurs bijvoorbeeld elektrische auto's en nieuwe versies van het besturingssysteem Windows gepresenteerd. Dit keer staan er in het Hollands Paviljoen voor het eerst ook een dertigtal Nederlandse startups.

De missie gaat ook naar Silicon Valley, het wereldwijde centrum voor innovatie dat bekend is door de aanwezigheid van bedrijven als Google, Facebook, Apple, Intel en Tesla. Er zitten bovendien belangrijke universiteiten als Stanford en Berkeley. "We gaan Nederlandse bedrijven helpen zich te presenteren en netwerken uit te bouwen. En we zorgen ook dat we belangrijke informatie uit Silicon Valley naar Nederland brengen", aldus Kamp.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.