Management

Procesmanagement
Fusie

KNVI en Ngi-NGN zoeken samenwerking

© CC0,  Pixabay
4 september 2015
Twee grote IT-beroepsverenigingen tekenen een intentieverklaring om te gaan samenwerken. Die stap is ingegeven door de digitale transformatie die samenwerking als het ware afdwingt.

KNVI en Ngi-NGN werkten al eerder samen, maar die band wordt nu verder aangetrokken. Op 3 september tekenden beide verenigingen een intentieverklaring waarin zij uitspreken de samenwerking in de komende tijd verder vorm te geven. De KNVI (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals) is de beroepsvereniging van bibliothecarissen en medewerkers in het bibliotheek-, archief en informatievak. Het Ngi-NGN bestaat sinds 1959 en is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en –managers.

Naar één vereniging

Het tekenen van de intentieverklaring is een eerste stap om te komen tot één beroepsvereniging, een platform voor professionals in informatiemanagement, informatietechnologie èn informatievoorziening.

Nadere concretisering

Om de samenwerking in 2015 en 2016 verder te concretiseren zullen beide verenigingen verder afstemmen en hun leden voorstellen doen op verschillende terreinen, zoals:

  • Persoonlijke ontwikkeling, toegang tot vakinhoudelijke informatie, opleidingen, inhoudelijke (netwerk)bijeenkomsten en evenementen
  • Community-diensten en informatiediensten (onder andere vakbladen en nieuwsbrieven)
  • Integratie van de structuur met behoud van de rijkheid aan afdelingen en speciale interessegroepen die binnen beide verenigingen actief zijn in de diverse regio’s.
Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.