Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer problemen Windows 10 Anniversary Update getackeld

Voor het bevriezen van Windows 10 na de Anniversary Update heeft Microsoft nog steeds geen reparatie. Maar het heeft wel nog enkele tussenoplossingen. En ook bij het optreden van een aantal andere problemen heeft het tips.
Windows 10 Anniversary Update

Het vastlopen van Windows 10 na de Anniversary Update komt volgens Microsoft alleen voor wanneer men het besturingssysteem start vanaf een solid state disk en de data heeft opgeslagen op een andere schijf. Eerder al gaf het twee methodes om terug te keren naar een eerdere versie van Windows 10. Op gezag van enkele ervaringsdeskundigen geeft het nu nog twee andere mogelijke oplossingen. Sommigen wisten het probleem op te lossen door in te loggen met een tweede account, anderen hadden baat bij het verwijderen van hun antivirusprograam en het installeren van een nieuwere versie ervan.

Meer problemen

In de discussie over het bevriezen van Windows 10 na de Anniversary Update noemt Microsoft vier andere mogelijke problemen waar het oplossingen voor heeft:

Windows 10 gaat op zwart na de Anniversary Update

De Anniversary Update van Windows 10 loopt vast

Windows 10 start zeer traag op na de Anniversary Update

Eigenaren van de Surface Pro merken soms dat de kloksnelheid van de processor zich sinds de Anniversary Update niet meer aanpast aan de werklast, waardoor de accu sneller dan nodig leegloopt. Insiders hebben verschillende tips voor dit probleem.

Schijfruimte terugwinnen

Wie krap in zijn schijfruimte komt te zitten, kan tientallen gigabyte terugwinnen door de installatiebestanden van de Anniversary Update te wissen. Dat kan via Disk Cleanup in het Startmenu te tikken en de desbetreffende app te openen. Daarin moet men dan de systeemschijf selecteren, en vervolgens de optie Systeembestanden opschonen. Dat opent de weg naar het verwijderen van eerdere Windows-installaties. Wie daarvoor kiest, kan niet meer terug naar een eerdere build. Maar als Windows 10 na de Anniversary Update goed draait  en er geen intentie is om terug te keren naar een oudere versie, hebben die bestanden geen enkel nut.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in