Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft komt met uitbreidingen Azure en Microsoft 365

Tijdens zijn Ignite-conferentie in de VS heeft Microsoft gisteren uitbreidingen aangekondigd van Microsoft 365 en de integratie van Skype for Business Online in de Teams-dienst. Daarnaast voegt het bedrijf kunstmatige intelligentie toe aan Dynamics 365 en Azure.
Microsoft

Aan Microsoft 365 zijn twee nieuwe oplossingen toegevoegd: Microsoft 365 F1, waarin Office 365 F1, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security zijn ondergebracht. Daarnaast is er nu een Education-pakket, waarin Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility en Minecraft: Education Edition, zijn gebundeld.

Een derde bundeling, voor non-profit organisaties, wordt eind dit jaar verwacht. Dat zou bestaan uit een Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Dit pakket zou non-profit organisaties makkelijker kunnen laten samenwerken.

GDPR

Microsoft heeft ook toegezegd dat Office 365 op tijd voor de invoering van de Europese privacyrichtlijn GDPR daaraan compliant zal zijn. Dat betekent dat het ook in staat is te voldoen aan het recht om vergeten te worden.

Microsoft-topman Satya Nadella gaf al aan dat het bedrijf 3 technologieën als cruciaal voor de toekomst ziet: quantumcomputing, augmented reality en kunstmatige intelligentie. De toevoeging van nieuwe AI-oplossingen aan Dynamics 365 lijkt daardoor een logische stap. Dynamics 365 is een bundel van zakelijke oplossingen voor onder meer CRM, support, HR en ERP. AI biedt virtuele assistenten waarmee het mogelijk zou zijn kosten te besparen op support. Ook houden die de sfeer in de communicatie met individuele klanten in de gaten zodat gemeten kan worden hoe goed de relaties met hen zijn.

Ook aan Azure is meer AI toegevoegd. Zo is de learning tool uitgebreid met de nieuwe machine learning workbench. Daarmee kan machine learning binnen Azure worden ingezet om AI-modellen te ontwikkelen voor vrijwel alle soorten data.

Skype in Teams

Skype for Business Online wordt bovendien geïntegreerd in Microsoft Teams, evenals cognitieve en datadiensten. Daarmee moet de positie van Skype in de zakelijke markt versterkt worden. Zij kunnen Skype gebruiken om voice- en video calls te maken met groepen binnen Teams en Office 365.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in