Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft onthult geheimen Hololens

De Hololens is Microsofts eerste zet op het gebied van augmented reality. Het brilachtig apparaat is met name gericht op architecten en ontwerpers. Aan de basis ervan ligt een door Microsoft zelf ontworpen 'holographic processing unit', blijkt nu. Het idee om traditionele processors of grafische processors van de plank te gebruiken, werd om redenen van performance verworpen, vertelde Nick Baker van Microsofts Devices Group.
Microsofts Hololens in bedrijf
© Microsoft
Microsoft

De HPU is gemaakt door TSMC met een 28 nanometer-procedé. De processing unit is opgebouwd uit 24 digital signal processing-cores. Microsoft koos daarvoor het Tensilica-ontwerp, dat het in licentie nam van Cadence, en voegde daar nog de nodige zelf gespecificeerde instructies aan toe. De 24 kernen delen 8 megabyte aan statische Ram als cache en 1 gigabyte aan DDR3 random access memory op dezelfde chip. In totaal bevat de processing unit van 12 bij 12 millimeter 65 miljoen logische poorten.

De HPU verbruikt 10 Watt; dat komt bovenop de 4 watt die de Cherry Trail Atom-SOC - die als cpu en gpu fungeert - nodig heeft. Overigens werken de DSP's in de HPU volgens Microsoft op dit moment op de helft van hun vermogen; er is dus nog ruimte voor verbetering in de algoritmes of toevoeging van meer sensoren voordat de HPU aan een herontwerp toe is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in