Management

Infrastructuur
Nadella Windows 10

Microsoft schroeft besparing Windows 10 migratie op

Microsoft claimt dat bedrijven 515 dollar per werknemer voordeliger uit zijn met Windows 10.

10 april 2017

De besparingsopties die Microsoft hanteert, komen uit de koker van marktanalist Forrester. De grootste voordelen komen uit de productiviteitswinst die mobiele werkers kunnen bereiken met het nieuwste besturingssysteem.

Microsoft probeerde tot nog toe zakelijke klanten te verleiden over te stappen door hen voor te houden dat zij over een periode van drie jaar 404 dollar kunnen besparen. Maar het bedrijf zegt nu dat die inschatting te voorzichtig is. Het moet mogelijk zijn 515 dollar per werknemer voordeliger uit te zijn over de genoemde periode.

De bron voor deze cijfers is Forrester. Dit analistenbureau maakte halverwege vorig jaar een berekening op basis van een fictief bedrijf. Voor dit bedrijf werd gebruik gemaakt van de input van vier Forrester-klanten. Inmiddels heeft Forrester opnieuw zo'n analyse gemaakt op basis van vier nieuwe klanten. Met hun gegevens werd een modelbedrijf gesimuleerd met 20.000 werknemers en 24.000 Windows gebaseerde apparaten. Er werd een vergelijking gemaakt tussen de kosten en baten wanneer egbruik gemaakt werd van Windows 7 en Windows 10.

Mobiele werkers leveren meeste besparing

Volgens Forrester kunnen bedrijven de grootste besparing bereiken - 7,3 miljoen dollar,1,5 miljoen meer dan de eerdere berekening - bij de mobiele werknemers. De besparing kwam voor een belangrijk deel doordat Forrester in zijn analyse er nu van uit is gegaan dat werknemers meer tijd op mobiele apparaten werkzaam zijn.

Verder komt de extra besparing  van een eenvoudiger beheer, snellere opstarttijden en betere beveiliging.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!