Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft security bulletins kabbelen door

Microsoft rommelt met het uitbrengen van patches en de informatiestroom daar om heen. De securitybulletins zijn in ieder geval in maart ook nog een keer uitgebracht.
patch
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Eigenlijk zou Microsoft al in januari een punt zetten achter de verspreiding van de security bulletins. Vervolgens zou in februari een nieuw systeem in werking treden dat de oude informatievoorziening rond patches zou vervangen.

De patches in februari gooiden echter roet in het eten. Op het allerlaatste moment werd besloten deze niet te verspreiden. Sommige klanten zouden nadelen ondervinden van een probleem dat zich zou optreden na het aanbrengen van die update. Wat precies het probleem was, is niet duidelijk geworden.

Daarmee leek het voor de hand te liggen dat Microsoft nu in maart de security bulletins zou vervangen door de nieuwe doorzoekbare database met uitleg over patches. Microsoft geeft nu in een ultrakorte blog aan dat deze keer de Security Bulletins alsnog zijn gepubliceerd. "Om klanten extra tijd te geven zich te verzekeren dat zij klaar zijn om hun processen aan te passen", luidt de verklaring.

Computerworld heeft nagevraagd bij Microsoft of volgende maand er opnieuw een publicatie van de bulletins plaatsvindt. Daar wilde het bedrijf geen antwoord op geven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in