Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft zet in op eigen hyperconverged platform

Microsoft kondigde gisteren het nieuwe Windows Server Software-Defined initiatief aan dat een tegenwicht moet geven aan vSphere van VMware.
pers
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Microsoft had eigenlijk al geruime tijd alle ingrediënten voor een hyperconverged systeem in huis: het Hyper-V virtualisatieplatform, VXLAN voor netwerkvertualisatie en Storage Spaces voor software-defined storage.

Maar het bedrijf heeft weinig moeite gedaan om dat als hyperconverged pakket samen met hardwarepartners in de markt te zetten. Microsoft heeft zijn aandacht vooral gericht op het promoten van Azure Stack. Het gevolg is dat in veel gevallen Windows Server draait in een vSphere-omgeving.

Het Windows Server Software-Defined initiatief moet daar verandering in brengen. HPE, Lenovo, Fujitsu, Supermicro, QCT en DataON hebben bij aanvang al toegezegd de strategie te ondersteunen. Zij hebben voeren één of meer van de drie Windows Server pakketten:

  • Hyper-Converged Infrastructure (HCI) Standard: Een cluster waarin dataverwerking en opslag is ondergebracht.
  • Hyper-Converged Infrastructure (HCI) Premium: Microsoft noemt dit een “software-defined data center in a box” omdat er aan de standaard configuratie software-defined networking en Security Assurance is toegevoegd.
  • Software-Defined Storage (SDS): Dit moet een vervanging zijn voor standalone arrays en biedt software-defined storage op basis van standaard servers. Er is ondersteuning voor all-flash NVMe configurations en moet een goede schaalbaarheid bieden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in