Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiel dataverbruik blijft stijgen

Nederlanders surfen steeds meer met hun mobiele telefoon. In heel 2016 werd 185 miljard MB aan data verbruikt, blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat was 63 procent meer dan in 2015 en ruim vijf keer zo veel als in 2013.
smartphone
© CC0 (pixabay)
CC0 (pixabay)

Bij mobiel telefoongebruik is het sms'en helemaal passé. Er wordt nog wel veel gebeld. Ook valt op dat er steeds meer simkaarten worden uitgegeven voor internet-of-thingstoepassingen, apparaten als rookmelders of alarmsystemen die verbonden zijn met het internet.

Op de mobiele markt zit de meeste groei bij partijen zonder eigen netwerk. Die kregen 19 procent meer klanten. De providers met een eigen netwerk groeiden maar 2,5 procent.

Voor wat betreft vast internet nemen Nederlanders steeds sneller internet af. Een derde van de aansluitingen is sneller dan 100 Mbps. Slechts 2 procent van de aansluitingen is langzamer dan 10 Mbps. Ook nemen consumenten steeds vaker een 3-in-1- of zelfs 4-in1-pakket met onder meer ook telefonie en televisie. KPN en Ziggo hebben het grootste deel van de markt in handen met elk 40 à 45 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in