Overslaan en naar de inhoud gaan

Ngi-NGN maakt digitale transformatie tot speerpunt

Van Ierlant is door de Ngi-NGN aangesteld als 'thought leader'. Hij gaat via publicaties en presentaties in dialoog met de betrokkenen. Dat is nodig, zegt Ngi-NGN-voorzitter Klaas Brongers, omdat de benadering rondom de digitale transformatie totaal anders is dan ICT-ers vanuit het klassieke ICT-vakmanschap gewend zijn. Het draait nu om schaalbaarheid, snelheid, beveiliging en open platforms. Er is geen sprake meer van Business-IT alignment: Business en IT zijn namelijk één geheel geworden.
NGi-NGN

“Er is een prangende behoefte van onze leden om deze ontwikkelingen te duiden en vertalen naar kennis en kunde voor ICT-ers”, aldus Brongers.

De Digitale Transformatie is leidend voor nieuwe bedrijfsmodellen en kent tastbare voorbeelden. Denk aan verzekeraars die automobilisten invloed geven op hun premie met slimme kastjes in hun auto en energiebedrijven die capaciteit plannen met behulp van slimme meters. Maar ook aan Neelie Kroes, die op het Marineterrein in Amsterdam een voedingsbodem creëert voor zogeheten unicorns, start ups met een exponentiële groei.

“De Digitale Transformatie heeft een enorm effect op de arbeidsmarkt”, zegt Brongers. “Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er is sterke behoefte aan expertise waarin bedrijfskunde en technologie bij elkaar komen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in