Innovatie & Strategie

Branche
Henk Kamp

Nieuw geld voor IT-innovatie in de zorg

Voor het eerst in de Seed Capital-regeling geld voor ICT in de zorg.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp © CC0 Rijksoverheid
16 december 2016

Voor het eerst in de Seed Capital-regeling geld voor ICT in de zorg.

Investeerders hebben, geruggensteund door leningen van het kabinet, dit jaar 41 miljoen euro extra voor innovatieve ondernemers uitgetrokken. Voor het eerst ging er ook geld van deze zogeheten Seed Capital-regeling naar vernieuwende initiatieven in de gezondheidszorg die gebruik maken van ict.

De samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken en investeerders bestaat al tien jaar, maar groeit nog flink. Ze hebben afgelopen jaar samen nog eens zeven nieuwe investeringsfondsen in het leven geroepen. Daaronder zijn onder meer een fonds voor vernieuwende landbouwondernemingen en dus eentje voor e-health.

Minister Henk Kamp is verguld met de vlucht die de regeling neemt. Hij wijst erop dat Nederland in sommige ranglijstjes voor het eerst "Europees innovatieleider'' is.

Het is voor innovatieve ondernemers vaak moeilijk om gewone investeerders te vinden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 16 december 2016 14:39

Hoi Joris,
Kijk eens op www.mobilea.nl. We hebben een hele mooie beeldzorg oplossing gerealiseerd waar onze klanten zeer tevreden over zijn. Dit platform gaan we de komende jaren verder uitbreiden waarmee we de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking vergroten en de druk op zorgmedewerkers zal afnemen.

Anoniem 16 december 2016 14:01

Ik geloof er helemaal niets van. Met eHealth is nog nooit geld verdiend.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.