Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog twee jaar tot volgende update Windows 10 LTSB

De volgende update van Windows 10 LSTB komt in 2019. Organisaties kunnen dus nog twee jaar voort met deze bijna 1 jaar oude variant van Windows 10.
Windows 10 logo

Long Term Servicing Branch is door Microsoft speciaal in het leven geroepen voor de zakelijke markt. Zeker grote organisaties zijn nogal beducht voor de regelmatige verplichte updates die Microsoft met Windows 10 heeft geïntroduceerd. Daarmee kwam een eind aan de mogelijkheid om updates van Windows over te slaan. En dat was wat organisaties vaak deden, uit angst dat na een update problemen zouden ontstaan met hun bestaande applicaties. Die organisaties kwam Microsoft tegemoet met de LTSB-variant van Windows 10. Die variant is alleen beschikbaar voor organisaties die een zogeheten Enterprise Agreement met Microsoft hebben gesloten voor het gebruik van Windows.

Microsofts Nathan Mercer heeft nu in een vraag-en-antwoordsessie op Microsofts Tech Community laten vallen, dat de volgende versie voorlopig niet te verwachten is. De volgende LTSB-versie staat op de rol voor 2019, aldus Mercer. Of dat in het begin of aan het eind van het jaar is, dat zei hij er niet bij.Voor klanten met de LTSB-variant betekent dat, dat ze het voorlopig met de Windows 10-functionaliteit van 2016 moeten doen. Bovendien zullen ze meer problemen krijgen met de aanschaf van pc's. De LTSB-variant van Windows 10 draait namelijk alleen op processors die bij het uitbrengen van die variant op de markt waren.

De courante LTSB-versie werd in juli vorig jaar uitgebracht. Daarmee zijn pc's met processors die daarna worden uitgebracht, niet bruikbaar voor organisaties met LTSB. Ondersteuning van die nieuwere processors moet wachten tot 2019. Intel zal naar verwachting nog minstens twee nieuwe processorlijnen uitbrengen voordat de nieuwe LTSB-versie op de markt komt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in