Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzet Ordina daalt door personeelstekort

De omzet van ICT-dienstverlener Ordina is in het eerste kwartaal van 2017 met 1,8 procent gedaald. Dat maakte het bedrijf vandaag in haar resultaten van het eerste kwartaal van 2017 bekend.
Het hoofdkantoor van Ordina in Nieuwegein
© OrdinaNederland
OrdinaNederland

Ordina laat in een persbericht weten dat de daling te wijten is aan een personeelstekort. Vooral in de marktsector financiële dienstverlening is de omzetdaling groot: daar daalde de omzet met maar liefst 13,9 procent in vergelijking met 2016, van 89,8 miljoen naar 88,2 miljoen.

De daling heeft volgens Ordina een aantal redenen. Door reorganisaties in de financiële sector, er is sprake van kostenbesparingen: investeringen worden gestopt of uitgesteld. Ook investeren steeds meer banken zelf in ICT en stappen ICT- medewerkers over naar banken.

Wel is de overheidsmarkt nu stabiel, daar is sprake van een groei van 2,1 procent, van 30,4 miljoen in 2016 naar 31,1 miljoen in 2017. Als kanttekening plaatst Ordina wel bij de cijfers dat de groei hierin wordt gedreven door België en Luxemburg.

Tekort

Het tekort van personeel is een groot probleem voor de ICT-dienstverlener. Ceo Jo Maes laat in een verklaring weten dat het in Nederland moeilijk is om met een tekort aan medewerkers aan de stijgende vraag te voldoen. Het zal naar verwachting enige tijd vergen om in een concurrerende markt het aantal medewerkers weer op peil te brengen.

Ordina zet daarom een wervingscampagne in met gebruik van commercials op radio, langs de snelweg en social media.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in