Overslaan en naar de inhoud gaan

Online deeleconomie vooralsnog marginaal

Het risico dat het kapot gaat (57%), dat spullen niet worden teruggebracht (51%) en gedoe met afspraken (28%) zijn de belangrijkste redenen om niet te delen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1001 Nederlandse consumenten.
Op zoek naar geld
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

De selecte groep consumenten die wel ervaring heeft met de online deeleconomie, ervaart het als makkelijk, goedkoop en vooral geschikt voor spullen die men maar één keer nodig heeft. Consumenten die uitlenen vinden het vaak prettig anderen te helpen, het paart een goed gevoel aan voordeel voor de eigen portemonnee.

Ervaringen wel positief

Uber is één van de bekendste aanbieders in de deeleconomie (56%), gevolgd door Airbnb (32%). Airbnb is het meest gebruikt. Een op de twintig Nederlanders (5%) heeft weleens via Airbnb geboekt. Slechts 1% van de consumenten heeft weleens gebruik gemaakt van Uber. Dit wordt waarschijnlijk vooral veroorzaakt door de beperkte beschikbaarheid van Uber in Nederland.

Over het algemeen zijn consumenten positief over de verschillende netwerken die de mogelijkheid tot delen aanbieden. Het meest positief is men over Ticketswap (95%), Thuisafgehaald.nl (94%), Peerby (92%) en Samenrijden.nl (88%). Van de Nederlanders die bekend zijn met Uber geeft de helft (53%) aan positief te staan tegenover Uber.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in