Development

Analytics
iot

Organisaties worstelen danig met IoT

SAS deed onderzoek onder de early adopters

17 oktober 2016

SAS deed onderzoek onder de early adopters

Het Internet of Things (IoT) biedt grootse mogelijkheden, zo wordt ons steeds verteld, maar hoe is dat in de praktijk? SAS sprak met een aantal bedrijven dat al vroeg is begonnen met IoT en vroeg naar hun ervaringen. Het blijkt dat IoT meer voeten in de aarde heeft dan menigeen dacht.

Ondanks de belangstelling voor het Internet of Things (IoT) kunnen nog maar weinig bedrijven concrete successen laten zien, zo blijkt na een rondgang onder 75 bedrijven die IoT toepassen. Hieruit blijkt onder meer dat realtime data-analyse als grootste uitdaging wordt gezien. Verder zijn veel organisaties ook nog niet klaar voor de aanpassingen in de werkwijze die het implementeren van IoT vereist.

Er zijn best organisaties die zeggen 'goed op weg te zijn' met de integratie van IoT in hun bedrijfsvoering. Wat willen bedrijven eigenlijk bereiken met IoT? Ongeveer 20 procent van de respondenten noemt initiatieven op het gebied van de 'connected customer' als  hoogste prioriteit.

Dat staat of valt met de snelheid van data-analyse, want het is niet echt handig om er pas na een maand achter te komen wat een klant in feite wil. Interessant is verder dat veel bedrijven zowel klantvoordelen als operationele voordelen van specifieke IoT-initiatieven verwachten. Dit blijkt uit het feit dat 'operationele efficiency' (43 procent) en 'betere gebruikerservaring' (36 procent) bovenaan de lijst met verwachte resultaten staan.

Het onderzoek laat ook zien dat de implementatie van IoT zowel vanuit technologisch als management oogpunt de nodige hoofdbrekens oplevert. Dit wordt geïllustreerd door de drie belangrijkste uitdagingen die door de deelnemers werden genoemd:

  • realtime data-analyse (22 procent),
  • beveiliging (22 procent) en
  • het realiseren van een cultuuromslag (20 procent)

SAS voerde het onderzoek, ‘Internet of Things: Visualise the Impact’ uit onder respondenten afkomstig van 75 bedrijven uit negen branchecategorieën, variërend van manufacturing tot publieke sector.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.