Management

Analytics
Albert Bogaard

ORTEC stort zich op data-analytics

Directies ondersteunen met kennis en technologie rond digitale transformatie

© Ortec
27 december 2016

Directies ondersteunen met kennis en technologie rond digitale transformatie

Het in optimalisatiesoftware gespecialiseerde ORTEC heeft een business unit opgetuigd die bedrijven kan ondersteunen bij het vormgeven aan hun digitale transformatie. De oprichter van Parkmobile International, Albert Bogaard wordt CEO van deze nieuwe unit.

Bogaard wordt terzijde gestaan door Lex Knape (Chief Data Science Officer) en Patrick Hennen (COO). Alle drie de directeuren waren al actief op leidinggevende posities binnen ORTEC.

De focus van ORTEC Data Science moet komen te liggen bij op het opbouwen van kennis en kunde op het gebied van data science, het detacheren van data scientists, de uitvoering van big dataprojecten en ondersteuning van het directies. De nieuwe business unit beschikt daartoe over ervaren data scientists, business consultants en programmamanagers. De business unit heeft toegang tot Ortec's bestaande expertise op gebieden als machine learning, artificial intelligence, meta-heuristiek en optimalisatie, met name in gebieden als HR analytics, marketing analytics en smart energy. Qua technologieplatformen is er aansluiting bij Microsoft Azure en Cortana, Salesforce, IBM Watson en AIMMS. 

Wiskundige benadering

ORTEC Data Science zal opereren vanuit diverse ORTEC-kantoren in Nederland en daarbuiten. ORTEC is een succesvol Nederlands softwarebedrijf met een sterke focus op juist complexe problemen, die ze met een sterk wiskundige benadering hanteerbaar tracht te maken. Het bedrijf is 35 jaar geleden opgericht en geldt wereldwijd als een prominente aanbieder van optimalisatiesoftware en analytics-oplossingen. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.