Overslaan en naar de inhoud gaan

Over 5 jaar wil ik....

De portrettenserie van AG Connect in de maand mei is gekoppeld aan de Salary Survey, de jaarlijkse salarisspecial. Vier IT'ers blikken vijf jaar vooruit in hun carrière

‘Ontdekken wie ik ben en wat ik kan en wil’

 

CV
Dennis Soeters (37) raakte in november zijn baan bij ING kwijt, maar half mei begint hij alweer bij Allsecur als incidentmanager. Hij is van origine functioneel beheerder/servicemanager en heeft kennis op het gebied van ITIL, Scrum/agile/ASL en BiSL. Vorig jaar liet  hij zich certificeren als Professional Scrum Master en Lean Six Sigma Greenbelt.  Hij is getrouwd en heeft twee zonen.

Dennis Soeters
Dennis Soeters

 

Vorig jaar maakte Dennis bij ING de derde reorganisatie in vijf jaar mee. Hoewel hij ervan overtuigd is dat hij had kunnen blijven, voelde hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. “Bovendien zou mijn werk worden  overgeplaatst van Rotterdam naar  Amsterdam en dat ging me te ver. Ik wil graag op mijn scooter naar  het werk kunnen gaan.”

Dennis zat in een outplacementtraject en voerde regelmatig gesprekken met een mobiliteitsadviseur die hem hielp om ‘marktklaar’ te worden. “Het was 16 jaar geleden dat ik voor het laatst gesolliciteerd heb en het was best even wennen om mezelf neer te zetten als het merk Dennis Soeters.” Nadat hij op LinkedIn zette dat hij beschikbaar was, werd hij regelmatig benaderd door recruiters. “Meestal voor beheerfuncties, maar dat wilde ik niet meer. In die hoek vallen de klappen, bovendien wilde ik graag terug naar servicemanagement, want daar ligt mijn hart.”

Dat is gelukt. Dennis gaat half mei aan de slag als incidentmanager bij Allsecur. Dennis heeft bewust de tijd genomen om goed in kaart te krijgen wie hij is en wat hij kan en wil. “Dit was hét moment om even uit die ratrace te stappen.” Een ding weet hij zeker: weer 15 jaar erop vertrouwen dat het wel goed komt, zoals bij ING, wil hij niet. “En dat kan ook niet.  De ontwikkelingen gaan razendsnel. Voor je het weet, mis je de boot.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in