Innovatie & Strategie

Klantinteractie
dokter

'Overheid moet e-health beter stimuleren'

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) publiceert advies aan minister Schippers

26 januari 2017

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) publiceert advies aan minister Schippers

De overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten meer doen om digitaal ondersteunde zorg, e-health, te stimuleren. De invoering ervan gaat te langzaam, stelt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in een donderdag gepubliceerd advies aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

De overheid moet zorgen voor een 'e-health-snelweg' waarmee data-uitwisseling makkelijker en goedkoper wordt. Patiënten zouden daarvan kunnen profiteren. Ze zouden hun eigen gegevens beter kunnen beheren en de regie in eigen hand houden en ook passende dienstverlening en gerichte zorg kunnen krijgen. Bijkomend voordeel van goede e-health is een beteugeling van de stijgende zorgkosten.

Gegevens zijn nauwelijks uitwisselbaar

Problemen zijn er nu vooral op het vlak van data-uitwisseling tussen de verschillende gebruikte informatiesystemen. ,,Zorggegevens tussen zorgverleners zijn onderling nauwelijks uitwisselbaar, patiënten kunnen niet bij hun eigen gezondheidsgegevens en de nieuwe wereld van e-health apps kan niet communiceren met de bestaande zorg-ICT. Dit veroorzaakt hoge kosten en irritatie over ontbrekende informatie'', aldus de RVS.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Peter 26 januari 2017 14:34
Reactie toevoegen