Overslaan en naar de inhoud gaan

Oververhitting Galaxy Note 7 nog raadsel

Dit meldt de Wall Street Journal, na enkele gesprekken met betrokkenen. Samsung zelf is niet erg scheutig met informatie, een woordvoerster wil wel kwijt dat er nog steeds naarstig wordt gezocht naar de oorzaak van de problemen.

Aanvankelijk werd gedacht, dat er een productiefoutje in de lithium-ion accu's zou zitten, waardoor er interne lekstromen konden ontstaan. Die stromen zouden het binnenwerk van de accu verder aantasten waardoor zelfontbranding dan wel ontploffing kon ontstaan. "Die conclusie was wat te kort door de bocht", geeft de woordvoerster toe.

Samsung steekt veel energie in het onderzoek, maar zo mogelijk nog meer in het terughalen van alle Galaxy Notes 7 die zijn verkocht. "Die devices kunnen nog steeds te heet worden en zolang we niet weten hoe het komt moeten ze terug naar de fabriek", aldus het officiële standpunt.

Vertraging

De accu's zouden ook worden gebruikt in toekomstige generaties smartphones van Samsung, te beginnen met de Galaxy S8. De introductie van die opvolger van de huidige S7 en S7 Edge zal worden vertraagd. Er is minstens sprake van een vertraging met 2 weken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in